Ingrediente
- 150 gr linte rosie
- 150 gr ciuperci din conserva
- o crenguta de cimbru
- 2 foi de dafin
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura boia dulce
- 3 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare
Spalam lintea in mai multe ape, pana cand apa este limpede. Adaugam 250 ml apa, sare, foile de dafin si crenguta de cimbru si fierbem la foc mic pana apa este absorbita in totalitate. Cand este aproape gata, adaugam boiaua si piperul si lasam lintea sa se raceasca.
Adaugam uleiul de masline si mixam lintea pana se transforma intr-o pasta fina. Adaugam ciupercile scurse si tocate marunt si usturoiul tocat fin.
Dam pasta la rece pana in momentul servirii.
Servim cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de linte rosie cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|