Ingrediente
- 2 felii de crap proaspăt (200 grame)
- 50 grame de unt moale
- 1/2 ceapă albă (mică)
- zeama de la o lămâie mică
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Se scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare.
Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul în care începe fierberea.
Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se pune în bolul în care se va face pasta de pește.
Când feliile de crap au fiert, se strecoară apa și se lasă carnea câteva minute, ca să se răcească. Se îndepărtează pielea, părțile maronii de carne, grăsimea (crapul de crescătorie este mai gras) și mai ales toți spinii.
Se alege, așadar, carnea albă, curată, fără spini și piele, se pune în bolul în care se află deja ceapa tăiată foarte fin și se mixează. Se adaugă untul și se continuă mixarea. Se condimentează cu zeamă de lămîie și sare, după gust.
Se poate servi imediat, sau după ce stă în frigider, pe pâine prăjită și cu măsline, feliuțe subțiri de lămâie, ceapă roșie, ardei capia...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|