Pasta de peste

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
25 Mar 2018 | 4094 vizualizari
Pasta de peste

Deși este încă post, am făcut o pastă de pește cu unt, deci de frupt, așa cum fac de obicei, pentru că așa este mai bună și pentru că aveam la îndemână două felii de crap, un pește care are o carne albă, iar pasta iese foarte frumoasă. Nu am făcut o cantitate mare, pentru că nu era necesară, dar chiar și-așa, a ieșit delicioasă, ca de obicei, mai ales că am făcut-o din pește proaspăt, nu din conservă. Iar culoarea albă a pastei m-a încântat în mod deosebit... Pasta de pește se prepară foarte repede și are un gust foarte bun. Din ingredientele de mai jos a rezultat o porție de pastă de pește.

Ingrediente

  • 2 felii de crap proaspăt (200 grame)
  • 50 grame de unt moale
  • 1/2 ceapă albă (mică)
  • zeama de la o lămâie mică
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare.

Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul în care începe fierberea.

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se pune în bolul în care se va face pasta de pește.

Când feliile de crap au fiert, se strecoară apa și se lasă carnea câteva minute, ca să se răcească. Se îndepărtează pielea, părțile maronii de carne, grăsimea (crapul de crescătorie este mai gras) și mai ales toți spinii.

Se alege, așadar, carnea albă, curată, fără spini și piele, se pune în bolul în care se află deja ceapa tăiată foarte fin și se mixează. Se adaugă untul și se continuă mixarea. Se condimentează cu zeamă de lămîie și sare, după gust.

Se poate servi imediat, sau după ce stă în frigider, pe pâine prăjită și cu măsline, feliuțe subțiri de lămâie, ceapă roșie, ardei capia...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam...

Citeste continuarea

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Postat de cristeena20

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 22:50
la 25.03.2018, 23:26
Delicioasă!
la 25.03.2018, 23:26
Super bună!
la 25.03.2018, 23:37
Mulțumesc, Diana!
la 25.03.2018, 23:37
Mulțumesc frumos, Oana!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking