Pasta de peste

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
25 Mar 2018 | 4127 vizualizari
Pasta de peste

Deși este încă post, am făcut o pastă de pește cu unt, deci de frupt, așa cum fac de obicei, pentru că așa este mai bună și pentru că aveam la îndemână două felii de crap, un pește care are o carne albă, iar pasta iese foarte frumoasă. Nu am făcut o cantitate mare, pentru că nu era necesară, dar chiar și-așa, a ieșit delicioasă, ca de obicei, mai ales că am făcut-o din pește proaspăt, nu din conservă. Iar culoarea albă a pastei m-a încântat în mod deosebit... Pasta de pește se prepară foarte repede și are un gust foarte bun. Din ingredientele de mai jos a rezultat o porție de pastă de pește.

Ingrediente

  • 2 felii de crap proaspăt (200 grame)
  • 50 grame de unt moale
  • 1/2 ceapă albă (mică)
  • zeama de la o lămâie mică
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare.

Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul în care începe fierberea.

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se pune în bolul în care se va face pasta de pește.

Când feliile de crap au fiert, se strecoară apa și se lasă carnea câteva minute, ca să se răcească. Se îndepărtează pielea, părțile maronii de carne, grăsimea (crapul de crescătorie este mai gras) și mai ales toți spinii.

Se alege, așadar, carnea albă, curată, fără spini și piele, se pune în bolul în care se află deja ceapa tăiată foarte fin și se mixează. Se adaugă untul și se continuă mixarea. Se condimentează cu zeamă de lămîie și sare, după gust.

Se poate servi imediat, sau după ce stă în frigider, pe pâine prăjită și cu măsline, feliuțe subțiri de lămâie, ceapă roșie, ardei capia...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Postat de Ksenya

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert. Intr-o oala pentru supa, adaugati...

Citeste continuarea

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 22:50
la 25.03.2018, 23:26
Delicioasă!
la 25.03.2018, 23:26
Super bună!
la 25.03.2018, 23:37
Mulțumesc, Diana!
la 25.03.2018, 23:37
Mulțumesc frumos, Oana!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking