Pasta de vinete cu chimen si iaurt

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
14 Aug 2010 | 5920 vizualizari
Pasta de vinete cu chimen si iaurt

Este o pasta fina, aromata, putin picanta si care merge de minune cu rosii grase de gradina. Avem un vecin care se ocupa de gradinarit, cultiva legume si foloseste doar ingrasamant natural. Produsele sunt delicioase, din primavara si pana toamna tarziu, este furnizorul nostru de vitamine. Atasez si o fotografie cu “cosara cu paradaisa” pe care tocmai am primit-o.

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita seminte chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 3 linguri de iaurt
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel sau  marar(pt. ornate)

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .  Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna cam 5 minute.

Servim preparatul fierbinte sau rece, decorat cu verdeata impreuna cu cu bastonase din paine, putin prajita si felii de rosii.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de vinete cu chimen si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen

Postat de mihaelar63

Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen

Se dezgheata vinetele la temperatura camerei . Tocati marunt vinetele cu tocatorul special  din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2010, 18:11
Ce combinatie inedita!5 furci!
la 14.08.2010, 18:16
cred k e foarte buna
la 14.08.2010, 23:29
la 15.08.2010, 00:13
lia exact asa zicea bunica mea o cosarca de paparai sau porodicisuper retetea
la 15.08.2010, 08:46

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking