Pasta de zahăr (fondant) homemade

Postat de simonacallas in Dulciuri
27 Apr 2014 | 29877 vizualizari

E dulce, se comportă ca plastilina, poate fi (şi chiar este) folosită în cofetărie atât pentru a îmbrăca torturi, cât şi pentru a modela figurine sau flori comestibile. Se găseşte şi de-a gata, dar fiindcă e destul de scumpă, mulţi cofetari (chiar şi cofetăriile) preferă să şi-o producă singuri. Ingredientele necesare sunt puţine şi la îndemână. Nu necesită abilităţi extraordinare, orice gospodină ştie să amestece şi să frământe. Poate fi păstrată până la 2-3 luni în frigider şi mult mai mult în congelator. Eu m-am îndrăgostit de pasta de zahăr. Când am folosit-o prima oară nu aveam niciun instrument dintre cele care de obicei nu lipsesc din sertarul celor care lucrează cu aşa ceva. Cu sucitorul obişnuit pentru aluaturi, un decupător în formă de floare şi un cuţitaş, se pot face extrem de multe. Pasta de zahăr e un produs flexibil, generos şi extraordinar de aspectuos.

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 27.04.2014, 08:48
inca n-am avut curaj sa ma apuc de asa ceva! Dar trec reteta la favorite, sper sa-i vina randul cat de curand...
la 27.04.2014, 09:01
Arata extraordinar de bine pasta ta si nu pare a fi greu de facut. Cu ceva ani in urma am incercat sa fac o pasta de zahar, reteta nu era cu marhmalows, daca o caut cred ca o mai gasesc....dar nu am fost prea incantata de rezultat. Bravo, e de probat reteta ta!!!
la 27.04.2014, 09:12
Eu din asta nu am facut pana acum
Super!
la 27.04.2014, 09:44
Claudia, nu e greu de facut. Eu m-am apucat de ea din curiozitate si de atunci nu-mi lipseste din casa

Simo, stiu ca sunt multe variante de pasta de zahar, eu cu asta ma impac foarte bine. La inceput era greu sa gasesc marshmallows albe (prefer albe ca dupa aia colorez eu cum vreau), acum nu mai e o probema

Meri, nici eu nu am facut pana acun un an, ca n-am avut nevoie

Va multumesc mult
la 27.04.2014, 10:08
super!!! o pun la favorite!
la 27.04.2014, 10:23
am salvate cred vreo 6 retete de pasta de zahar inclusiv cu marshmallows de la dulcegarii-culinare si are aici si ancuta una dar mai punea margarina parca

eu am ales pt modelari mici, fara suprafata de acoperit tort, o pasta din lapte praf si miere. din cand in cand mai framantam bucati mici cu lapte praf ca incepea sa se lipeasca. am ales in ideea de cat mai spre natural desi este procesat si laptele praf.
si n-am socotit la bani cum iese, sunt scumpe si lapte praf si miere, cred ca e tot una si nu este la fel de fina ca asta, normal

Simona, imi place grozav ca tu cand explici, chiar spui totul ca sa fie bine si invat o gramada. tot ceea ce ai scris la tipsuri este fffff de ajutor si te felicit mult pt asta
la 27.04.2014, 10:47
Deyu

Lia, ma bucura mult aprecierea ta, multumesc Asa este, pasta asta e fina si se poate intinde fara probleme in strat oricat de subtire. Recunosc ca si eu am invatat in timp cum sa o fac sa iasa cat mai aproape de perfectiune. Am studiat zeci de tutoriale, in special video (sunt si pe youtube o multime), pentru ca nimeni nu s-a nascut gata invatat, ca nu e Chuck Norris
la 27.04.2014, 10:57
Grozav! Eu sunt cam departe de astfel de talente artistice ...am incercat o singura data o reteta de pe net, insa nu mi-a iesit...si de atunci n-am mai risipit aiurea ingredientele...ajung la cos si este pacat...
Poate candva am sa probez reteta ta Simona, o pun la favorite! Nu am cuptor de microunde, e desfiintat de ani de zile, ma gandesc ca poate merge si la cuptorul obisnuit sa topesc bombonelele....coloranti nu voi folosi decat daca decorul nu se mananca, nu am incredere, tot chimice sunt indiferent ce se spune...felicitari draga mea, asta cere indemanare si talent, iar tu te bucuri de ele din plin!
la 27.04.2014, 11:05
Arata perfect! Nu sunt eu prea indemanatica sa acoper torturi cu pasta de zahar, dar cand orind curajul, reteta ta o incerc
la 27.04.2014, 11:06
Imi place reteta Sper ca intr-o zi sa ma incumet sa fac si eu
la 27.04.2014, 12:56
Am facut o singura data pasta de zahar, dar in alt mod.....n-am fost multumita. Reteta pe care ne-o prezinti cred ca e foarte buna, o s-o incerc si eu. Visez demult la forme de floricele de maces si anemone . Super explicat
la 27.04.2014, 13:57
Da, nici mie nu mi-a iesit niciodata fondantul din marshmallows, am sa mai incerc o singura data reteta asta, daca nici asta nu imi iese ma las . Arata super, felicitari
la 27.04.2014, 14:19
si eu faceam inainte pasta, insa acum prefer sa o cumpar, dar e faina varianta cu marsh-ul
la 27.04.2014, 14:35
la 27.04.2014, 14:58
Rux, nu stiu daca merge la cuptorul obisnuit. Din cate am observat eu, diferenta dintre cele doua este ca, la microunde alimentele se incalzesc din centru spre exterior, la cuptorul celalalt e invers. Si mi-e teama sa nu se usuce, inainte sa se topeasca, marshmallows. Multumesc mult pentru aprecieri

Xana, mie nu mi-a trebuit curaj, ci curiozitate Ai sa vezi ca nu e mare filosofie de facut pasta de zahar. Cu imbracarea tortului, ehee, e alta poveste

Rocsi

Ela

Mokuska, daca imi spui cum ai facut si cum a iesit de nu ti-a placut, te-as putea ajuta cu explicatiile, conteaza mult sa stii ce nu a fost bine

Laura

Cleme

Va multumesc mult, tuturor

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking