Pasta de zahăr (fondant) homemade

Postat de simonacallas in Dulciuri
27 Apr 2014 | 29877 vizualizari

E dulce, se comportă ca plastilina, poate fi (şi chiar este) folosită în cofetărie atât pentru a îmbrăca torturi, cât şi pentru a modela figurine sau flori comestibile. Se găseşte şi de-a gata, dar fiindcă e destul de scumpă, mulţi cofetari (chiar şi cofetăriile) preferă să şi-o producă singuri. Ingredientele necesare sunt puţine şi la îndemână. Nu necesită abilităţi extraordinare, orice gospodină ştie să amestece şi să frământe. Poate fi păstrată până la 2-3 luni în frigider şi mult mai mult în congelator. Eu m-am îndrăgostit de pasta de zahăr. Când am folosit-o prima oară nu aveam niciun instrument dintre cele care de obicei nu lipsesc din sertarul celor care lucrează cu aşa ceva. Cu sucitorul obişnuit pentru aluaturi, un decupător în formă de floare şi un cuţitaş, se pot face extrem de multe. Pasta de zahăr e un produs flexibil, generos şi extraordinar de aspectuos.

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 27.04.2014, 18:48
la 27.04.2014, 19:20
Multumesc, Motanel
la 27.04.2014, 22:08
bine de stiut !
la 28.04.2014, 06:27
Alina
la 28.04.2014, 10:06
pare atat de usor din explicatiile tale! Dar sunt convinsa ca nici in 1000 de ani nu as avea rabdarea sa fac minunatiile pe care le faci tu!

la 28.04.2014, 10:28
Miha, esti generoasa si draguta. Sunt onorata de aprecierea ta, multumesc mult
la 28.04.2014, 11:16
Iti multumesc . Nu am facut mare lucru, am incalzit marshmallow dupa care am framantat cu zahar pudra, am vrut sa ii fac sotului un mic surprise sa ii fac tort in forma de peste , tortul l-am facut dar cu crema . Nu am folosit ulei deloc si zahar am pus cu cana, fara sa respect gramaj. Reteta am luat-o de pe youtube ..unde probabil nu iti spun secretele lor, asa cum am vazut ca se mai practica si pe la noi Cu siguranta la urmatoarea "tentativa" respect 100% reteta ta.
https://www.youtube.com/watch?v=E8xoVeF2Tto
la 28.04.2014, 11:46
Mokuska mica, pai nu ai fost atenta. Femeia spune (si arata) ca trebuie sa pui apa (2 pana la 5 linguri de apa spune ea), iar vasele pe care le folosesti trebuie sa fie unse cu grasime vegetala (asa inseamna si bolul in care topesti bezelele si lingura cu care amesteci). Eu am inlocuit apa cu suc de lamaie, pentru ca si asa marshmallows sunt dulci si mai adaugi o gramada de zahar, sucul de lamaie ii da o aroma placuta si mai taie din greata Ulei nu trebuie pus mult, dar trebuie pus. Cu zaharul, intr-adevar, nu e nevoie sa respecti gramajul, nici nu prea se poate, pentru ca aici intervin mai multi factori (cat lichid apa/suc de lamaie pui, cat de bine uscat e zaharul, pana si umiditatea din atmosfera conteaza). Cantitatile sunt orientative la zahar, in toate retetele de fondant. Pui cat cere compozitia. Ai sa vezi ca data viitoare o sa-ti iasa. Nu e asa greu
la 28.04.2014, 12:16
nu vreau sa iti povestesc detaliat, am folosit unt dar spre final Iti multumesc mult .Revin cu poze
la 28.04.2014, 13:22
si eu tot cu asta lucrez cand fac figurine
la 28.04.2014, 15:28
Mokuska, astept pozele

Claudia
la 25.06.2015, 13:47
buna Simona ,buna bucatarasi am si eu o mare rugaminte vreau sa fac tortul pt botezul ficei mele si asa vrea sa il imbrac in fondant am urmarit multe tutoriale pe youtube si am cautat si retete iar aceasta mi0sa parut cea mai usoara si arata extraordinar felicitari Simona sper sa imi iasa si mie la fel. Acum intrebarea mea este daca reteta aceasta de fondat cu gramajul sau banuiesc ca imi iese la 800gr aprox. daca imi ajunge sa acopar un tort dreptunghiular de 30 pe 40 cm .am sa incerc sa postez si eu poze cand il voi face si reteta exacta pt ca vreau sa combin tortul padurea neagra postat de bucataras Corinuta (multumesc pt idee si ap l-am facut si eu si este delicios ) si sa ii adaug sarlota de diplomat cu fructe de padure inspiratia tot de la ea ce mai sunt o furacioasa apoi sa imbrac tortuletul in fondant cu cateva floricele de fondant si martipan deci imi este indeajuns pasta sau trebuie sa mai ajustez cantitatile ?
la 25.06.2015, 13:54
ummm simona nu mai are pagina ma gandeam sa o intreb mai direct pe pagina ei dar nu o gasesc chiar am nevoie de ajutor va rog cine stie sia lucrat cu fondantul va rog o mana de ajutor !!!!
la 25.06.2015, 15:28
Nico,eu zic ca ar trebui sa-ti ajunga sa acoperi tortul si sa faci cateva floricele. O sa caut link-ul Ritei,a facut si ea pasta de zahar.
Eu am facut mai demult dar nu mai retin ce cantitate am avut.
la 25.06.2015, 15:33
vad ca si Rita a facut dupa reteta Simonei,nu stiu daca este pe aici ca sa-ti raspunda
http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-zahar-69442.html?p=1

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking