Paste Alfedro

Postat de ClaudiaHossu in Retete Delikat
1 Aug 2018 | 1798 vizualizari
Paste Alfedro

o reteta delicioasa plina de savoare

Ingrediente

  • 300 g paste tagliatelle
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 100 g unt 82% grasime
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 200 g parmezan ras
  • 1-2 catei usturoi pisati
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 piepti de pui
  • condimente delikat de gaina
  • 1 jumatate pahar de vin alb

Mod de preparare

Se spala pieptii de pui, se sterg cu hartie, se taie pe lung; se da fiecare bucata cu piper alb si sare.

Se pune un pic de ulei pe pui. Se rumeneste fiecare bucata de pui in tigaie. Se taie bucatele, apoi felile de pui se tin la cald.
Pastele se pun la fiert in apa cu condimente de gaina DELIKAT si un strop de ulei si se fierb 5 minute, la foc mic, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se pun intr-o tigaie mare 2 catei de usturoi cu 100 gr unt si o lingura ulei, se caleste la foc mic, se pune bucatile de pui, se adauga paharul de vin alb si o canuta din apa de la paste; se lasa sa se evapore alcoolul, se pun pastele in tigaie si se mai tin 2 minute. La final am pus smantana de gatit si parmezan ras, se amesteca bine, se mai pune piper alb si se servesc calde cu parmezan deasupra si patrunjel tocat.

Sunt fine ca matasea, gustoase de la smantana si parmezan, puiul ii da o savoare de vis. Au iesit 5 portii, s-au mancat imediat la cat de gustoase au fost.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Alfedro" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare din carne de vita cu cartofi si ierburi de gradina

Postat de panacris

Mancare din carne de vita cu cartofi si ierburi de gradina

  Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă...

Citeste continuarea

Supa de conopida si baby morcovi

Postat de Valclaudia

Supa de conopida si baby morcovi

Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa verde se taie rondele, ardeiul si telina se taie cubulete, apoi se pun la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2018, 20:41
Bune, bune sunt!
la 01.08.2018, 22:30
Foarte bune! De mult îmi doresc să fac și eu rețeta asta...Corectează titlul...
la 03.08.2018, 12:17
Bune!
la 05.08.2018, 22:31
imi place ce-ai gatit!
Poate se indura vreun operator sa modifice titlul, pentru Claudia e prea tarziu )

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking