Ingrediente
- 300g paste scurte (rigatoni, penne, spirale)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 conserva rosii cubulete
- parmezan dupa gust
- patrunjel verde
- chilli dupa gust
- sare
- piper
- bususioc
- oregano
- rozmarin
Mod de preparare
Cand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul.
Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de masline intr-o tigaie.
Daca apa incepe sa clocoteasca se pun pastele la fiert. Pastele se vor fierbe "al dente" intotdeauna.
Cand uleiul de masline e incins se pun la calit ceapa si usturoiul, pentru cateva momente, apoi se adauga rosiile din conserva, sare, piper, rozmarin, chilli, busuioc si oregano. Sosul se lasa la fiert pentru 5-6 minute, apoi se ia de pe foc tigaie, iar daca pastele sunt fierte si scurse de apa, se amesteca cu pastele.La sfarsit, se presara parmezan si patrunjel tocat. Se servesc imediat, cu grija doar pentru ca sunt PICANTE! :)
Pofta buna va doresc!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste all' arrabiata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|