Ingrediente
- 1/2 pachet de paste (eu am folosit capunti)
- ulei de malsine
- 5-7 fileuri de anchova
- masline negre (un pumn)
- 2-3 catei de usturoi
- 4-5 felii de rosii uscate in ulei de malsine
- 4 linguri pasta de rosii
- 2 rosii medii bine coapte
- sare, piper, busuioc verde, oregano
- parmezan
Mod de preparare
- Punem pastele la fiert in apa cu sare.
- intre timp preparam sosul alla puttanesca: intr-o tigaie am pus ulei de malsine cu usturoi la incalzit si adaugam fileurile de anchova-lasam 2 minute sa se prajeasca la foc mic sia daugam apoi maslinele-lasma inca putin. Adaugam rosiile tocate marunt-eu am folosit din conserva ; pasta de rosii si la nvoie aduagam putina supa de pui sau apa fierbinte. Adaugam sare-nu multa deoarece anchovele sunt sarate. Nu uitam de rosiile uscate, tocate marunt-si lasma sa fiarba sosul pana devine omogen si bun la gust. la final adaugam busuiocul si oregano verde-daca e uscat il punem sa fiarba putin cu sosul.
-Servim cu parmezan ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla Puttanesca " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|