Paste bolognese gratinate

Postat de susu in Paste
14 Oct 2014 | 7195 vizualizari
Paste bolognese gratinate

Minunate, compozitia este nemaipomenita si merge si la musaca, sunt mult mai bune la cuptor

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov potrivit
  • 1 telina mica, eu am pus albitura
  • 1/2 kg carne tocata porc si vita
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 4 catei mari de usturoi
  • patrunjel
  • 3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 5 rosii mari pasate
  • foi de dafin
  • 1 lgt boia
  • 1 lgt curry
  • un praf de nucsoara
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • piper
  • ulei de masline
  • 400 gr penne sau tagliatelle
  • parmezan
  • branza rasa

Mod de preparare

Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele ( curry, boia, nucsoara, busuioc, oregano) si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minute dupa care stingem cu vin si mai lasam inca pe atat.

Punem la fiert apa cu sare, coriandru, foi de dafin, oregano, 1 catel de usturoi, mix de curry  si cand clocoteste punem pastele. Amestecam in ele sa nu se prinda si le fierbem al dente. Le strecuram si le adaugam in compozitia de carne fierbinte.

Putem sa le servim si separat cu parmezan deasupra sau le putem pregati pentru gratinat in felul urmator: dupa ce le-am amestecat cu sosul le asezam intr-o tava, le presaram cu branzeturi si dam la cuptorul incalzit vreo 20 min sa se gratineze.

Din cantitatile de mai sus am facut doua portii de spaghete cu sos separat si a doua zi am facut din restul de carne si 1/2 pachet de paste scurte la cuptor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste bolognese gratinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu branza la cuptor

Postat de cris2711

Paste cu branza la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 170°. Pentru inceput se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierte se strecoara. Trei linguri de smantana se pune deoparte. Intre...

Citeste continuarea

Salata rece de paste

Postat de gurita_ta2005

Salata rece de paste

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,la foc mic.Se lasa timpul scris pe cutie sau punga in functie de pastele folosite. Salata se spala bine si se taie fasii,o punem intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2014, 22:58
la 15.10.2014, 06:44
Bune
la 15.10.2014, 06:56
imi plac
la 15.10.2014, 10:26
la 15.10.2014, 10:55

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking