Ingrediente
- 300 gr spaghete
- 100-150 gr pancetta afumata (sau ce se gaseste prin Romania...nu mai stiu...)
- 2 oua
- parmigiano dupa gust
- sare, piper
- oregano
- busuioc
- 2 lg smantana
- 2 lg bulion
- 2 catei de usturoi
- un fir de ceapa( de preferat verde)
- jumatate de ardei gras
- ulei de masline
Mod de preparare
Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, timp de 8-10 min.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga la calit ceapa si ardeiul,apoi pancetta taiata fellii ( eu folosesc de aceea taiata cubulete gata preparata). Se lasa sa se caleasca 5 min apoi se adauga 2 lg de bulion( optional) sau rosii din conserva, si putina apa cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba 10 min. ca sa scada apa . Se adauga putin oregano si busuioc verde taiat marunt. Se mai potriveste de sare dar atentie ca pancetta afumata este si sarata..se adauga piper ca sa dea gust mai picant. La sfarsit se adauga o lg de smantana, dar dupa ce se ia de pe foc.
Pastele se scurg si fara sa se dea apa rece pe ele, se amesteca imediat asa fierbinti cu ouale batute bine cu putina sare si piper. se mai adauga si o lg de smantana.( eu am adaugat pt ca imi plac sa fie cu mai mult sos)
Se rastoarna pastele intr-un castron si se adauga panceta, se amesteca bine apoi se aduga deasupra inca putin busuioc maruntit. Se portioneaza in farfurii si se serveste cu parmigiano deasupra dupa gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara a la Adasev" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|