Paste carbonara a la Adasev

Postat de adasev12 in Spaghete
17 Aug 2010 | 14929 vizualizari
Paste carbonara a la Adasev

Aceasta este reteta originala de carbonara care se face aici in Italia, doar ca eu am adaptat-o la gustul meu,ca multe alte retete de-a lor... si cred ca a iesit destul de buna...zic eu., asa ca v-o spun si voua, poate o sa va placa...

Ingrediente

  • 300 gr spaghete
  • 100-150 gr pancetta afumata (sau ce se gaseste prin Romania...nu mai stiu...)
  • 2 oua
  • parmigiano dupa gust
  • sare, piper
  • oregano
  • busuioc
  • 2 lg smantana
  • 2 lg bulion
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de ceapa( de preferat verde)
  • jumatate de ardei gras
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, timp de 8-10 min.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga la calit ceapa si ardeiul,apoi pancetta taiata fellii ( eu folosesc de aceea taiata cubulete gata preparata). Se lasa sa se caleasca 5 min apoi se adauga 2 lg de bulion( optional) sau rosii din conserva, si putina apa cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba 10 min. ca sa scada apa . Se adauga putin oregano si busuioc verde taiat marunt. Se mai potriveste de sare dar atentie ca pancetta afumata este si sarata..se adauga piper ca sa dea gust mai picant. La sfarsit se adauga o lg de smantana, dar dupa ce se ia de pe foc.

Pastele se scurg si fara sa se dea apa rece pe ele, se amesteca imediat asa fierbinti cu ouale batute bine cu putina sare si piper. se mai adauga si o lg de smantana.( eu am adaugat pt ca imi plac  sa fie cu mai mult sos)

Se rastoarna pastele intr-un castron si se adauga panceta, se amesteca bine  apoi se aduga deasupra inca putin busuioc maruntit. Se portioneaza in farfurii si se serveste cu parmigiano deasupra dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara a la Adasev" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghete cu legume

Postat de mirela0911

Spaghete cu legume

Mai intai se pun spaghetele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor. Cand sunt gata, se strecoara, se trec sub un jet rapid de apa rece si se lasa la scurs. Se spala legumele....

Citeste continuarea

Beef Stroganoff

Postat de gabrielacuisine

Beef Stroganoff

Spalam carnea apoi o feliem foarte subtire perpendicular pe fibra cam de 4 mm. Intr-un wok sau tigaie teflonata topim putin untul si apoi adaugam ciupercile feliate, ceapa tocata marunt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2010, 17:58
felicitari arata foarte bine asa ca 5 furcu
la 17.08.2010, 19:27
si eu vin cu furculitele mie imi plac pastele astea
la 17.08.2010, 20:26
5 si de la mine!
la 18.08.2010, 11:02
oo cat de mult imi plac ,sunt preferatele mele ,as maca dimineata ,pranz si seara
la 18.08.2010, 12:54
multumesc mult fetelor...mai fac o portie asa ca va invit la masa cu drag!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking