Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Postat de Bucataras in Spaghete
13 Iun 2024 | 1313 vizualizari

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate. O combinație perfectă de brânză gorgonzola cremoasă, zucchini proaspăt și roșii deshidratate aromate, care transformă o masă obișnuită într-o experiență culinară de neuitat. Ideală pentru prânzuri rapide sau cine sofisticate.

Ingrediente

  • Ingrediente Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate:
  • 200 gr spaghete
  • 2 l apa
  • 100 gr branza gorgonzola picanta
  • 300 ml smantana lichida
  • 1 zucchini
  • 4-5 rosii deshidratate
  • 30 gr parmezan
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Cum se prepara Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate:

Fierbe pastele în apă clocotită cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Taie zucchini în cubulețe.

Pune în încins o tigaie cu puțin ulei de măsline și rumenește ușor zucchini, apoi adaugă usturoiul și roșiile tocate mărunt. Condimentează doar cu piper, aportul de sare fiind de la brânza gorgonzola.

Adaugă smântâna lichidă și lasă până când începe să fiarbă, apoi adaugă bucăți de brânză gorgonzola. Amestecă ușor în sos pentru a se topi brânza și sosul să devină omogen și cremos.

Scurge pastele de apă și adaugă-le peste sosul de brânză. Amestecă ușor ca să se întrepătrundă aromele. La final, adaugă puțin parmezan ras pentru un plus de savoare.

Spaghetele cu sos gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate sunt gata pentru a fi servite. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Spaghete cu perisoare

Postat de MotanLaOale

Spaghete cu perisoare

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de perisoare si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac perisoare...

Citeste continuarea

Spaghetti alla puttanesca

Postat de caroline

Spaghetti alla puttanesca

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi. Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2024, 17:00
la 17.06.2024, 17:10
Delicioase!
la 17.06.2024, 17:55
Iar gorgonzola ? Esti pe opulenta Bucatarasule
la 20.06.2024, 10:22

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking