Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63 in Paste
17 Ian 2021 | 3449 vizualizari
Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci: nu am mai avut scapare :D

Ingrediente

  • 500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette
  • 700 gr carne de porc tocata - de casa
  • 700 ml bulion rosii -de casa
  • 200 ml vin rosu
  • 200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin verzi
  • 2 crengute de cimbru verde
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 fulgi chilli
  • rosii chery
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei.
  3. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa.
  4. Turnati deasupara bulionul si vinul rosu.
  5. Nu va faceti griji pentru alcool, el se va evapora la fierbere.
  6. Amestecati pentru ca sa se desfaca carnea in sos.
  7. Sarati si condimentati cu piper fulgi de chilli si boia.
  8. Fierbeti sosul 15 minute. Este suficient pentru ca prepararea termica se continua la cuptor.
  9. Pastele se rastoarna in strat egal intr-o tava [ eu am avut rotunda ]. Pastrati cateva bucati de paste pentru decor.
  10. Turnati sosul deasupra si nivelati.
  11. Asezati pastele ramase sub forma de grila.
  12. Distribuiti din loc in loc, cate o feliuta de cascaval.
  13. Se da vasul cu paste la cuptor 30 minute pentru gratinare la 180 grade C.
  14. Decorati la servire cu rosii cherry si frunzulite de busuioc, pentru prospetime.

Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu chiftele

Postat de Meea

Tagliatelle cu chiftele

Incepem cu pregatitul chiftelelor: amestecam bine intr-un bol toate ingredientele. Luam cu o lingurita carne din bol si formam mingiute cu mainile unse cu ulei. In uleiul incins punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2021, 22:49
Ce bine arata!
la 17.01.2021, 23:02
la 17.01.2021, 23:05
Și eu ce vină am? Acum nu dorm nici eu
Cred că au fost tare bune!
la 17.01.2021, 23:09
Xandrinne , roata se intoarce . Asa patesc si eu la dulciurile voastre )
la 17.01.2021, 23:15
Forno asta in ce film joaca ?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking