Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de mihaelar63 in Paste
17 Ian 2021 | 3402 vizualizari
Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci: nu am mai avut scapare :D

Ingrediente

  • 500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette
  • 700 gr carne de porc tocata - de casa
  • 700 ml bulion rosii -de casa
  • 200 ml vin rosu
  • 200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin verzi
  • 2 crengute de cimbru verde
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 fulgi chilli
  • rosii chery
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei.
  3. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa.
  4. Turnati deasupara bulionul si vinul rosu.
  5. Nu va faceti griji pentru alcool, el se va evapora la fierbere.
  6. Amestecati pentru ca sa se desfaca carnea in sos.
  7. Sarati si condimentati cu piper fulgi de chilli si boia.
  8. Fierbeti sosul 15 minute. Este suficient pentru ca prepararea termica se continua la cuptor.
  9. Pastele se rastoarna in strat egal intr-o tava [ eu am avut rotunda ]. Pastrati cateva bucati de paste pentru decor.
  10. Turnati sosul deasupra si nivelati.
  11. Asezati pastele ramase sub forma de grila.
  12. Distribuiti din loc in loc, cate o feliuta de cascaval.
  13. Se da vasul cu paste la cuptor 30 minute pentru gratinare la 180 grade C.
  14. Decorati la servire cu rosii cherry si frunzulite de busuioc, pentru prospetime.

Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Paste cu rosii si ciuperci

Postat de xana

Paste cu rosii si ciuperci

Taiem ciupercile si un catel de usturoi in felii si le calim intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute. Dam...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu fructe de mare

Postat de oanapl

Tagliatelle cu fructe de mare

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2021, 22:49
Ce bine arata!
la 17.01.2021, 23:02
la 17.01.2021, 23:05
Și eu ce vină am? Acum nu dorm nici eu
Cred că au fost tare bune!
la 17.01.2021, 23:09
Xandrinne , roata se intoarce . Asa patesc si eu la dulciurile voastre )
la 17.01.2021, 23:15
Forno asta in ce film joaca ?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking