Ingrediente
- 500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette
- 700 gr carne de porc tocata - de casa
- 700 ml bulion rosii -de casa
- 200 ml vin rosu
- 200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil
- 100 ml ulei masline
- 1 ceapa rosie mare
- 3 catei usturoi
- 2 foi dafin verzi
- 2 crengute de cimbru verde
- 1 lingurita boia ardei dulce
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/2 fulgi chilli
- rosii chery
- frunzulite de busuioc verde
- sare
Mod de preparare
- Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
- Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei.
- Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa.
- Turnati deasupara bulionul si vinul rosu.
- Nu va faceti griji pentru alcool, el se va evapora la fierbere.
- Amestecati pentru ca sa se desfaca carnea in sos.
- Sarati si condimentati cu piper fulgi de chilli si boia.
- Fierbeti sosul 15 minute. Este suficient pentru ca prepararea termica se continua la cuptor.
- Pastele se rastoarna in strat egal intr-o tava [ eu am avut rotunda ]. Pastrati cateva bucati de paste pentru decor.
- Turnati sosul deasupra si nivelati.
- Asezati pastele ramase sub forma de grila.
- Distribuiti din loc in loc, cate o feliuta de cascaval.
- Se da vasul cu paste la cuptor 30 minute pentru gratinare la 180 grade C.
- Decorati la servire cu rosii cherry si frunzulite de busuioc, pentru prospetime.
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|