Ingrediente
- 250 gr paste (eu am folosit farfalle)
- 6-7 ciuperci champignon
- 1 ceapă de dimensiuni medii
- 1 legatură de patrunjel
- 3-4 fire de busoic proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat
- ulei de masline
- sare, piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
1. Într-o oală mai mare punem la fiert aprox 500 ml de apă cu sare si 2-3 linguri de ulei de măsline (va ajuta pastele să nu se lipească între ele). După ce apa clocotește adugăm pastele și le lăsam la fiert în funcție de timpul menționat pe ambalaj.
2. Ceapa se taie cubulete mici și se călește în 2-3 linguri de ulei de masline, cu puțină sare și puțin piper într-o tigaie mare.
3. Adăugăm ciupercile tăiate felii subțiri (sau cubulete, după preferință - dacă sunt bucăti mai mici se prepară mai repede) și le lăsăm la foc mic amestecând periodic. Adăugăm codițele de patrunjel tocate fin și busuiocul dacă este uscat. Cel proaspăt e mai gustos dacă e adăugat aproape de final.
4. Pastele se adaugă peste ciuperci imediat ce sunt fierte împreună cu un polonic din apa în care au fiert și se mai lasă pe foc mic aproximativ 10 minute. Mai adăugam sare dacă mai este necesar, restul pătrunjelului și busuiocul dacă am ales să folosim proaspăt.
5. Presăram cașcaval ras și servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|