Paste cu ciuperci

Postat de Ruxx in Paste
25 Mar 2016 | 2609 vizualizari
Paste cu ciuperci

Este o rețete foarte simplă pe care am facut-o pentru prima data acum cațiva ani când eram la o priena acasă. Atunci însă fiind doua a iesit ceva mai complicat. Aceasta este cea mai simplă variantă, nu este una originală, însă este interpretarea proprie, care sincer îmi place cel mai mult.

Ingrediente

  • 250 gr paste (eu am folosit farfalle)
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 1 ceapă de dimensiuni medii
  • 1 legatură de patrunjel
  • 3-4 fire de busoic proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat
  • ulei de masline
  • sare, piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

1. Într-o oală mai mare punem la fiert aprox 500 ml de apă cu sare si 2-3 linguri de ulei de măsline (va ajuta pastele să nu se lipească între ele). După ce apa clocotește adugăm pastele și le lăsam la fiert în funcție de timpul menționat pe ambalaj.

2. Ceapa se taie cubulete mici și se călește în 2-3 linguri de ulei de masline, cu puțină sare și puțin piper într-o tigaie mare.

3. Adăugăm ciupercile tăiate felii subțiri (sau cubulete, după preferință - dacă sunt bucăti mai mici se prepară mai repede) și le lăsăm la foc mic amestecând periodic. Adăugăm codițele de patrunjel tocate fin și busuiocul dacă este uscat. Cel proaspăt e mai gustos dacă e adăugat aproape de final.

4. Pastele se adaugă peste ciuperci imediat ce sunt fierte împreună cu un polonic din apa în care au fiert și se mai lasă pe foc mic aproximativ 10 minute. Mai adăugam sare dacă mai este necesar, restul pătrunjelului și busuiocul dacă am ales să folosim  proaspăt.

5. Presăram cașcaval ras și servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tortellini cu pui si patru branzeturi

Postat de mihaelar63

Tortellini cu pui si patru branzeturi

 Intr-o tigaie tip wok se soteaza usturoiul taiat feliute in ulei de masline . Imediat adaugati pieptul de pui taiat fasiute . Intre timp fierbeti tortellini respectand...

Citeste continuarea

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Postat de RODIMUR

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2016, 10:15
Imi place combinatia de paste cu ciuperci.
la 27.03.2016, 16:23
Este una din preferatele mele
la 28.03.2016, 12:40
la 28.03.2016, 14:24
Mulțumesc mult
la 03.10.2018, 00:24
La multi ani!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking