Paste cu ciuperci shiitake

Postat de cristeena20 in Paste
7 Mai 2018 | 5793 vizualizari
Paste cu ciuperci shiitake

Daca va place gustul puternic de ciuperci, acest soi shittake e ideal. Le-am folosit pentru prima data si m-am indragostit de ele-aceasta reteta este simpla dar pune in evidenta gustul minunat al ciupercilor.

Ingrediente

  • 200 gr ciuperci shiitake
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline, un cub de unt
  • putin bacon afumat
  • 100 ml smantana dulce
  • sare, piper alb,
  • branza parmezan
  • patrunjel verde proaspat
  • 1 pachet paste proapsete (tagliatelli)-250 gr

Mod de preparare

Reteta asta se face destul de repede, deci trebuie sa ne sincronizam sa terminam de fiert pastele in acelasi timp cu gatitul ciupercilor. 

Am pus apa la fiert cu sare; intre timp am spalat ciupercile si le-am taiat bucati potrivite. 

Intr-o tigaie am pus la calit ceapa tocata fin si usturoiul, si cand a inceput sa capete putina culoare, am pus baconul cubulete. Am lasat sa se prajeasca putin inainte sa pun ciupercile. Nu se uita sarea, piperul.

Intre timp se pun pastele in apa clocotita si lasam 2, 3 minute-atentie pastele proaspete se fierb repede. Apoi le scoateti intr-un vas si le stropim cu ulei de malsine pana le adaugam la sos. Pastram apa in care au fiert.

Ciupercile se gatesc si ele repede-supa 3 minute de calit punem untul si mai lasma sa se caleasca cca. 3 minute. Punem din smantana cu grija punand focul la minim si apoi aduagam putina apa fierbinte in care au fiert pastele. Amestecam cu grija. mai punem restul de smantana si apoi pastele. Daca e nevoie, mai punem din apa cu grija si lasam la foc mic sa se amestece ingredientele intre ele. La final punem patrunjel fin tocat si servim cu parmezan ras.

Nu utiati vinul-eu am servit alaturi de un minunat riesling :).

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ciuperci shiitake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inima cu ciuperci si fettuccine

Postat de mihaelar63

Inima cu ciuperci si fettuccine

Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea. Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa...

Citeste continuarea

Pachetele de primavara (chinezesti)

Postat de cristinne

Pachetele de primavara (chinezesti)

Se taie legumele fidelute, pe lung. Se calesc toate intr-o tigaie cu ulei de masline si soia. Se condimenteaza cu sare si piper. La final de tot se adauga si fideaua de orez fiarta inainte. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2018, 00:45
la 07.05.2018, 09:37
O portie de paste nu refuz niciodata
la 07.05.2018, 12:32
O bunatate!
la 07.05.2018, 12:43
Bun!
la 07.05.2018, 12:46

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking