Paste cu de toate la cuptor

Postat de panacris in Paste
8 Mar 2020 | 2700 vizualizari
Paste cu de toate la cuptor

Am încercat cu salata Primavera și păstrăv, dar n-am avut succes, așa că am revenit la paste sățioase! ;)   O rețetă din seria, ce avem prin frigider și cămară! ;) 

Ingrediente

  • Paste spirale fără gluten 350 g,
  • Apio cca. 300 g,
  • Ardei gras verde 2 bucăți,
  • Ceapă chives cca. 50 g,
  • File de pui cca. 300 g,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Cremwursti 3 bucăți,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Ciuperci champignon întregi conservate cca. 300 g.
  • Pentru sos:
  • Ouă de rață 2 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Telemea de oaie cca. 300 g,
  • Sare de mare aromată mediteranean (salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Oregano uscat 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Parmezan ras 3 linguri.

Mod de preparare

Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește.

Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii mărunțiți, ciupercile din conservă, se amestecă și se lasă la călit încă cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit.

Între timp se prepară sosul de brânzeturi.

Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pun ingredientele mărunțite, pastele, atenție crude, nefierte, sosul de brânză, se amestecă, se cu oregano, apoi se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 60 minte la 180 grade, acoperit.

La final se descoperă, se presară parmesanul și se dp din nou la gătt cca. 5 minute, până se obține topește parmesanul.

Se servește fierbinte ca atare sau alături de o salată primăvăratică! ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu de toate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei

Postat de mirela0911

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei

Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece si se pun sa se scurga de apa. Pieptul de pui se spala, se...

Citeste continuarea

Tortellini cu sos de tomate si bacon

Postat de cristeena20

Tortellini cu sos de tomate si bacon

- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2020, 18:55
la 08.03.2020, 18:59
Tare bune sunt pastele...!
la 08.03.2020, 19:06
Bune!
la 08.03.2020, 19:12
cam putin, cred ca au mancat tot ceafa de porc....
la 08.03.2020, 19:18
Cleme, ce dibace ești Așa a fost! )

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking