Paste cu de toate la cuptor

Postat de panacris in Paste
8 Mar 2020 | 2709 vizualizari
Paste cu de toate la cuptor

Am încercat cu salata Primavera și păstrăv, dar n-am avut succes, așa că am revenit la paste sățioase! ;)   O rețetă din seria, ce avem prin frigider și cămară! ;) 

Ingrediente

  • Paste spirale fără gluten 350 g,
  • Apio cca. 300 g,
  • Ardei gras verde 2 bucăți,
  • Ceapă chives cca. 50 g,
  • File de pui cca. 300 g,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Cremwursti 3 bucăți,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Ciuperci champignon întregi conservate cca. 300 g.
  • Pentru sos:
  • Ouă de rață 2 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Telemea de oaie cca. 300 g,
  • Sare de mare aromată mediteranean (salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Oregano uscat 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Parmezan ras 3 linguri.

Mod de preparare

Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește.

Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii mărunțiți, ciupercile din conservă, se amestecă și se lasă la călit încă cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit.

Între timp se prepară sosul de brânzeturi.

Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pun ingredientele mărunțite, pastele, atenție crude, nefierte, sosul de brânză, se amestecă, se cu oregano, apoi se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 60 minte la 180 grade, acoperit.

La final se descoperă, se presară parmesanul și se dp din nou la gătt cca. 5 minute, până se obține topește parmesanul.

Se servește fierbinte ca atare sau alături de o salată primăvăratică! ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu de toate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pacherri giganti umplute cu carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Pacherri giganti umplute cu carne de porc

Sos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste legume se calesc...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu fructe de mare

Postat de oanapl

Tagliatelle cu fructe de mare

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2020, 18:55
la 08.03.2020, 18:59
Tare bune sunt pastele...!
la 08.03.2020, 19:06
Bune!
la 08.03.2020, 19:12
cam putin, cred ca au mancat tot ceafa de porc....
la 08.03.2020, 19:18
Cleme, ce dibace ești Așa a fost! )

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking