Paste cu ghebe si sos de rosii

Postat de rocsi_1612 in Paste
30 Noi 2015 | 5711 vizualizari
Paste cu ghebe si sos de rosii

Ingrediente

  • 2 cutii rosii decojite intregi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de legume
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu ghebe in sare
  • 300 gr penne (eu am folosit fara ou)
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite rase ierburi de provence

Mod de preparare

Ghebele le punem in apa rece la desarat, apoi le tocam maruntel.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Rosiile le punem in blender si le facem pasta.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usuroiul si ghebele.
Le sotam 2-3 minute la foc micut, apoi adaugam rosiile si sosul de legume.
Amestecam bine, adaugam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba la foc potrivit 5-7 minute.
Spre final dam gust cu sare, piper si ierburile de provence.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare, o transferam pe foc.
Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le fierbem 8-10 minute.
Le scurgem cand sunt gata, turnam sosul peste si le amestecam.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem pastele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura porivita, pentru 15-20 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem si le servim calde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ghebe si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Postat de simona72

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute....

Citeste continuarea

Paste cu porc si ghebe

Postat de rocsi_1612

Paste cu porc si ghebe

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza. Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt. Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2015, 19:00
Tare bine ti-a reusit iar ghebele sunt o minunatie in mancare. Bravooo de trei ori bravoooo!!!!
la 30.11.2015, 19:06
Foarte bune
la 30.11.2015, 19:07
Multumesc mult Melinda
la 30.11.2015, 19:07
Multumesc Ina
la 30.11.2015, 19:20

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking