Paste cu legume gratinate

Postat de caroline in Paste
1 Sep 2017 | 4547 vizualizari
Paste cu legume gratinate

Eu ador pastele... si reteta aceasta este absolut delicioasa . Reteta dupa care m-am inspirat : https://www.bucataras.ro/retete/penne-rigate-cu-legume-gratinate-53958.html

Ingrediente

  • 300 gr paste tip ''sedani rigatti ''
  • 100 gr mix legume
  • 1\2 cub de ceapa
  • 1 rosie mare
  • 50 ml ulei
  • 1\2 pahar cu apa
  • 100 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • 30 gr parmezan
  • busuioc
  • sare
  • unt ( pentru uns)

Mod de preparare

1.  Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj,amestecand din cand in cand.

2.  Intre timp , punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem uleiul si cubul cu ceapa amestecand usor pentru 1-2 minute. 

3.  Adaugam apoi mix-ul de legume,sare si apa.Lasam sa fiarba pana ce apa a scazut toata iar legumele s-au calit .Se mai adauga putin ulei daca este necesar dupa ce apa a scazut.

4.  Rosia o taiem cuburi si o adaugam in tigaie amestecand. Lasam pentru alte 2-3 minute dupa care inchidem focul.

5.  Cand pastele au fiert , le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu legume . 

6. Ungem un vas pentru cuptor cu putin unt si turnam amestecul de paste cu legume. 

7. Intr-un bol amestecam laptele,smantana si parmezanul. Turnam acest amestec peste paste. 

8. Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute. 

9.  Servim pastele calde presarate cu busuioc proaspat. 

POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu pui si legume gratinate

Postat de cristeena20

Paste cu pui si legume gratinate

Pieptul de pui il taiem cubulete si il marinam cu ulei de masline, sare, piper, chilli, usturoi pisat si vin alb. Lasam cateca ore sa se intrepatrunda condimentele. Punem lastele la fiert in...

Citeste continuarea

Penne rigate cu legume gratinate

Postat de vio_dreams

Penne rigate cu legume gratinate

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas innabusim in doua linguri de unt prazul taiat rondele si legumele. Ungem o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 18:53
Foarte bune, pastele! Îmi place mult mâncarea ta...!
la 01.09.2017, 18:54
Rodica
la 01.09.2017, 18:58
la 01.09.2017, 19:12
ma rezum la parmezan, poate dai un pic mai mult de 30 de g ca nu-mi ajunge nici pe o masea...0
la 01.09.2017, 19:32

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking