Ingrediente
- 300 gr paste tip ''sedani rigatti ''
- 100 gr mix legume
- 1\2 cub de ceapa
- 1 rosie mare
- 50 ml ulei
- 1\2 pahar cu apa
- 100 ml lapte
- 100 gr smantana
- 30 gr parmezan
- busuioc
- sare
- unt ( pentru uns)
Mod de preparare
1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj,amestecand din cand in cand.
2. Intre timp , punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem uleiul si cubul cu ceapa amestecand usor pentru 1-2 minute.
3. Adaugam apoi mix-ul de legume,sare si apa.Lasam sa fiarba pana ce apa a scazut toata iar legumele s-au calit .Se mai adauga putin ulei daca este necesar dupa ce apa a scazut.
4. Rosia o taiem cuburi si o adaugam in tigaie amestecand. Lasam pentru alte 2-3 minute dupa care inchidem focul.
5. Cand pastele au fiert , le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu legume .
6. Ungem un vas pentru cuptor cu putin unt si turnam amestecul de paste cu legume.
7. Intr-un bol amestecam laptele,smantana si parmezanul. Turnam acest amestec peste paste.
8. Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute.
9. Servim pastele calde presarate cu busuioc proaspat.
POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|