Paste cu legume si sos alb

Postat de timea in Mancaruri de post
26 Noi 2013 | 31757 vizualizari
Paste cu legume si sos alb

Sunt sigura ca va plac si voua pastele si daca doriti ceva mai lejer si fara carne va recomand aceasta reteta cu smantana vegetala, legume si vin. E delicioasa si chiar si cei care pretind ca nu mananca dovlecel (spre ex. sotul meu) , va zic eu ca o sa ii convingeti cu aceasta mancare :). Si clar ca e buna si pentru cei care postesc in perioada aceasta.

Ingrediente

  • 300 gr paste fara ou
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 1 bucatica de praz
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana vegetala Gran cucina
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde (eu am tot timpul congelat)

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj sau pana se fierb pastele , evident :).

Spalam si curatam dupa caz legumele.

Taiem marunt prazul si cele doua feluri de ardei si le punem la calit intr-un wok in care am incalzit mai intai uleiul.

Lasam 2-3 minute apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete mici.

Amestecam si lasam pe foc 4-5 minute apoi adaugam si rosia taiata cubulete si lasam in continuare pe foc aprox 7-8 minute pana se inmoaie putin toate legumele.

Turnam peste legume smantana, adaugam usturoiul tocat marunt si vinul  si potrivim de sare si piper lasand sa mai fiarba cateva minute (4-5).

Adaugam busuiocul si dupa 2-3 minute oprim focul.

Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le turnam peste sos si amestecam.

Servim cald eventual daca va place cu ceva condimente picante si aromate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de Satisfyyourcravings

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga...

Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de AlexTeacher

Lasagna cu legume

  Taie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2013, 19:50
la 26.11.2013, 19:52
la 26.11.2013, 19:53
Şi sunt de post, super!
Ştii, e mai bun prazul la astfel de combinaţii, adică aşa cum ai făcut tu, ca să nu zic cum te-am învăţat eu
la 26.11.2013, 19:54
Rocsi , Ica-mama
la 26.11.2013, 19:56
Imi place tot ce ai pus acolo!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking