Ingrediente
- 500 g. paste
- 300 g. miez de nuca
- 50 g. unt
- 50 g. zahar
- Sirop :
- 150 g. zahar
- 70 ml. apa
Mod de preparare
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet , cu un pic de sare.
Cat timp fierb pastele macinam miezul de nuca.
Siropul : intr-o craticioara punem zaharul pentru a se topi si carameliza peste zahar adaugam 30 -40 ml. apa si lasam sa se topeasca , dupa topirea zaharului adaugam si restul de apa, si lasam inca vreo 3-5 minunte , Siropul o sa fie de culoare transparenta.
Cand pastele sant fierte le scurgem de apa si le punem din nou in craticioara cu untul si zaharul , lasam sa se topeasca untul si zaharul si amestecam din cand in cand. Dupa vreo 5 minunte adaugam miezul de nuca si amestecam pentru a se incorpora cu pastele.
Asezam pastele pe o farfurie si turnam siropul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu nuca si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|