Ingrediente
- 300 g paste
- 200 ml smanatana lichida pentru gatit
- Sosul:
- bacon neafumat
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 150 ml bulion
- 1 ou
- 3 catei usturoi
- 3 linguri ulei
- sare/vegeta, oregano, rozmarin
- apa
Mod de preparare
1. Prima data punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala cu apa si sare.
2.Intre timp spalam si tocam ceapa si morcovul; de asemenea si baconul; pisam usturoiul.
3.Punem ceapa la calit pana se inmoaie, iar apoi adaugam usturoiul si baconul si le sotam usor la foc mediu.
4.Adaugam morcovul si apa cat sa le cuprinda pe toate, acoperim si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand morcovul este fiert adaugam bulionul si condimentele: sare, oregano, rozmarin.
5. Lasam sa fiarba 10 minute si la sfarsit adaugam oul batut amestecand incontinuu. Mai lasam 30 de secunde si gata.
!!!Intre timp, cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si adaugam smantana.
6.Adaugam sosul peste paste si amestecam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ou si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|