Paste cu peste si mozzarella

Postat de caroline in Paste
16 Aug 2017 | 6069 vizualizari
Paste cu peste si mozzarella

Si am ajuns la reteta cu numarul 100 in categoria ''PASTE''... Eu ador pastele...aproape in orice combinatie ...si incerc mereu sa experimentez noi retete sau pur si simplu sa incerc sa redau acelasi rezultat vazut in vreo carte de bucate sau pe net. Aceste paste au fost delicioase ...tonul si macroul sunt pe gustul intregii familii. Poftiti la masa >:D<

Ingrediente

  • 350 gr paste tip gnocchi
  • 2 cutii cu ton ( 160 gr)
  • 1 cutie cu macrou ( 125 gr )
  • 250 ml suc de rosii
  • 250 gr mozzarelline
  • 150 gr rosii tip ciliege
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri cu parmezan
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie.

Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva si macroul la fel scurs de uleiul din conserva. Maruntim pestele cu ajutorul unei spatule de lemn si lasam 2-3 minute la foc mic.

Adaugam sucul de rosii, putina apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pentru 10 minute, la foc mic pana ce obtinem consistenta dorita.

La final, adaugam patrunjelul tocat foarte marunt, mai lasam cateva minute si inchidem focul.

 In timp ce preparam sosul, punem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, punem sare, apoi pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa.

Adaugam pastele fierte in tigaia cu sos si amestecam bine.

Rosiile le spalam si le taiem in doua parti egale. Mozzarellinele le scurgem bine de apa de conservare si la fel, le taiem in doua parti egale.

Punem pastele cu sos intr-un vas pentru cuptor. Presaram parmezan pe intreaga suprafata si asezam, alternand rosiile si mozzarellele.

Presaram sare si dam la cuptorul incins, la 200 grade C, pentru 10-15 minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor, $se pun frunze de busuioc proaspat, se lasa 1-2 minute, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu peste si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bigoli cu speack si ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Bigoli cu speack si ceapa verde

Pastele se pun la fiert in apa cu sare cand acesta incepe sa fiarba. Intr-o tigaie topim putin unt,punem ceapa taiata feliute,adaugam carnea fasii(speack stick),le calim cateva minute,punem...

Citeste continuarea

Noodles cu pui de la inaltime

Postat de Meea

Noodles cu pui de la inaltime

     Punem jumatate de oala de apa la fiert. Oprim focul si turnam taieteii in apa, asandu-i sa se inmoaie, apoi ii strecuram.    Pregatim intai carnea: spalam pieptul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 16.08.2017, 16:14
la 16.08.2017, 16:15
la 16.08.2017, 16:24
Niste mozzarella si daca ai si mai mult de 3 linguri parmezan nu ma supar....
la 16.08.2017, 16:28
Pentru tine cu drag
la 16.08.2017, 16:44
Îmi plac pastele, mai ales cu cașcaval...

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking