Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc

Postat de mirela0911 in Pui
1 Feb 2016 | 4325 vizualizari
Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc

Castigasem un set de sosuri pentru paste si daca tot le aveam, am zis sa le si folosesc. A iesit o bunatate, drept pentru care fiul meu a zis sa mai fac!

Ingrediente

  • 400 g paste fainoase
  • 500-600 g piept de pui dezosat
  • 1 borcan cu sos cu busuioc
  • 1 conserva porumb
  • 1 ardei verde (eu am avut verde deschis)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt zahar
  • 100-150 g cascaval Delaco

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pipeptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie fasii. Cratita in care se va prepara carnea se unge/se spreyaza cu ulei aromat cu busuioc si se pune carnea. Se caleste bine pana se rumeneste apoi se toarna sosul. Se amesteca si se lasa sa fiarba 4-5 minute. Se adauga porumbul scurs, apoi ardeiul taiat feliute. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si 1 lgt de zahar.

Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa, se dau repede sub un jet de apa rece apoi se toarna peste sosul din cratita. Se amesteca totul bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc.

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se presara deasupra cascavalul, se acopera cratita cu un capac si se ia de pe foc. Se lasa 2 minute pana ce se topeste cascavalul.

Se serveste calda cu rondele de ceapa verde si putin cascaval ras deasupra

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Postat de rocsi_1612

Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora....

Citeste continuarea

Pulpe de pui sub staniol la cuptor

Postat de Valclaudia

Pulpe de pui sub staniol la cuptor

Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare. Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2016, 20:06
Foarte buns sosul!
la 01.02.2016, 20:11
la 01.02.2016, 20:14
Bunatate!
la 01.02.2016, 20:24
Mmm, ce faine sunt!
la 01.02.2016, 20:42
Ador sosurile de rosii cu busuioc!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking