Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc

Postat de mirela0911 in Pui
1 Feb 2016 | 4354 vizualizari
Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc

Castigasem un set de sosuri pentru paste si daca tot le aveam, am zis sa le si folosesc. A iesit o bunatate, drept pentru care fiul meu a zis sa mai fac!

Ingrediente

  • 400 g paste fainoase
  • 500-600 g piept de pui dezosat
  • 1 borcan cu sos cu busuioc
  • 1 conserva porumb
  • 1 ardei verde (eu am avut verde deschis)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt zahar
  • 100-150 g cascaval Delaco

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pipeptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie fasii. Cratita in care se va prepara carnea se unge/se spreyaza cu ulei aromat cu busuioc si se pune carnea. Se caleste bine pana se rumeneste apoi se toarna sosul. Se amesteca si se lasa sa fiarba 4-5 minute. Se adauga porumbul scurs, apoi ardeiul taiat feliute. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si 1 lgt de zahar.

Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa, se dau repede sub un jet de apa rece apoi se toarna peste sosul din cratita. Se amesteca totul bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc.

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se presara deasupra cascavalul, se acopera cratita cu un capac si se ia de pe foc. Se lasa 2 minute pana ce se topeste cascavalul.

Se serveste calda cu rondele de ceapa verde si putin cascaval ras deasupra

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de pui cu legume

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de pui cu legume

Se curata pulpele, se taie in cate 3 bucati si se spala. Se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei, acoperite cu un capac. Ardeii se curata de seminte, se spala si se toaca...

Citeste continuarea

Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure

Pulpele se taie in jumatati, se spala, se dau cu sare si se pun la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Se acopera wok-ul cu un capac. Dupa ce a scazut apa lasata de pulpe, se adauga 100 ml de apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2016, 20:06
Foarte buns sosul!
la 01.02.2016, 20:11
la 01.02.2016, 20:14
Bunatate!
la 01.02.2016, 20:24
Mmm, ce faine sunt!
la 01.02.2016, 20:42
Ador sosurile de rosii cu busuioc!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking