Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

Postat de diaconta in Paste
18 Dec 2015 | 9518 vizualizari
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru. Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta. Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni. Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi. Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna. Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.

Ingrediente

  • 500g paste Paccheri
  • Apa,sare si puţin ulei pentru fiert pastele

Ingrediente sos de carne şi ciuperci:

  • Un piept de pui de ţară (400 g,cântarit fără piele si os)
  • O ceapa uscata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 400 g galbiori
  • 300 ml rosii pasate
  • Ulei
  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Boia de ardei
  • Ulei
  • Foi de dafin
  • busuioc
  • verdeata

Ingrediente sos de brânzeturi:

  • 300 ml smântâna 20% grasime
  • 100 g crema de brânza Delaco
  • 150 g brânza de burduf
  • 50 g parmezan
  • 2 căţei usturoi
  • ulei
  • Sare
  • Piper alb
  • nucsoara

Mai avem nevoie de parmezan pe care-l vom razui printre straturi si deasupra.

Mod de preparare

Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme).

Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat putin ulei ca sa nu se lipeasca între ele.

Cât au fiert pastele,am pregatit sosul de carne si ciuperci.

Carnea taiata cubulete,o condimentasem si o lasasem peste noapte la frigider.

Am tocat-o,la fel am tocat si ciupercile.

Intr-o cratita am pus ulei,am calit ceapa tocata marunt.

Am calit ceapa pâna s-a înmuiat,am adaugat morcovul razuit,am pus sare si piper.

Am mai lasat putin apoi am adaugat boiaua,carnea si ciupercile.

Am mai calit totul circa 10 minute,apoi am acoperit cu apa,am pus foile de dafin,am acoperit si am lasat sa fiarba.

Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus si rosiile pasate , usturoiul tocat fin si busuiocul .

Inainte de a opri focul am presarat verdeata.

Pentru sosul de brânzeturi,am calit usturoiul în ulei,am adaugat smântâna,apoi brânzeturile,parmezanul razuit,am condimentat.Dupa ce au fiert câteva minute am oprit focul.

Intr-un vas de yena am pus alternativ straturi de paste,sos de carne si ciuperci si parmezan razuit.

Deasupra am  pus câţiva galbiori si am turnat sosul de brânzeturi si am razuit parmezan.

Am pus vasul la cuptor  pentru 30 de minute si am servit cât a fost cald.

Poftă bună !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Cuiburi din paste cu legume aromate

Postat de anuta

Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de...

Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu branza la cuptor

Pastele le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Intr-un castron, amesteci branza de vaci cu ouale, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2015, 22:26
asa tu jumate, o mancam in doi ca restu' s-or culcat
la 18.12.2015, 22:27
no a iesit ceva bun
la 18.12.2015, 22:28
No, ca vreau si eu o portie din asta.
la 18.12.2015, 22:28
Sa credeti voi .) Daca-i accident pot sa faultez si eu o treime din tava
la 18.12.2015, 22:30
Iar e concurs de paste?

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking