Paste cu spanac si pui
Postat de Irina
Am fiert pastele, le-am scurs si le-am amestecat cu putin ulei pentru a nu se lipi unele de altele. Carnea de pui am taiat-o cubulete si am pus-o intr-o tigaie in ulei incins. Am...
Citeste continuareaStiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru. Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta. Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni. Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi. Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna. Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.
Ingrediente
Ingrediente sos de carne şi ciuperci:
Ingrediente sos de brânzeturi:
Mai avem nevoie de parmezan pe care-l vom razui printre straturi si deasupra. Mod de prepararePastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme). Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat putin ulei ca sa nu se lipeasca între ele. Cât au fiert pastele,am pregatit sosul de carne si ciuperci. Carnea taiata cubulete,o condimentasem si o lasasem peste noapte la frigider. Am tocat-o,la fel am tocat si ciupercile. Intr-o cratita am pus ulei,am calit ceapa tocata marunt. Am calit ceapa pâna s-a înmuiat,am adaugat morcovul razuit,am pus sare si piper. Am mai lasat putin apoi am adaugat boiaua,carnea si ciupercile. Am mai calit totul circa 10 minute,apoi am acoperit cu apa,am pus foile de dafin,am acoperit si am lasat sa fiarba. Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus si rosiile pasate , usturoiul tocat fin si busuiocul . Inainte de a opri focul am presarat verdeata. Pentru sosul de brânzeturi,am calit usturoiul în ulei,am adaugat smântâna,apoi brânzeturile,parmezanul razuit,am condimentat.Dupa ce au fiert câteva minute am oprit focul. Intr-un vas de yena am pus alternativ straturi de paste,sos de carne si ciuperci si parmezan razuit. Deasupra am pus câţiva galbiori si am turnat sosul de brânzeturi si am razuit parmezan. Am pus vasul la cuptor pentru 30 de minute si am servit cât a fost cald. Poftă bună !! Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|
Postat de Irina
Am fiert pastele, le-am scurs si le-am amestecat cu putin ulei pentru a nu se lipi unele de altele. Carnea de pui am taiat-o cubulete si am pus-o intr-o tigaie in ulei incins. Am...
Citeste continuareaPostat de Pungasa_Rogue
Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|