Ingrediente
- Am folosit pt paste:
- Paste
- apa,
- sare
- 400 gr porumb congelat
- 1 baton scortisoara
- 400 ml smantana de gatit,
- harissa,
- turmenic
- 2 catei usturoi
- ulei de masline
- praz
- Pentru pulpe:
- 6 pulpe de pui dezosate
- sos soia,
- turmenic,
- ienibahar,
- harissa
- apa de trandafiri
- sare roz de Hymalaia
- 40 gr unt
Mod de preparare
Pulpele: Am pus pulpele intr-un castron,am pus apoi peste ele sosul de soia,harissa,turmenicul,ienibaharul,apa de trandafiri,sarea si le-am lasat sa se marineze aproximativ 2 ore.Dupa acest timp,le-am mutat intr-un vas de yena,in care am topit 40 gr unt,apoi am asezat pulpele si marinata in care au stat si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ 1 ora si jumatate.
Pastele: Intr-o oala am pus apa,sare si un baton de scortisoara si am lasat-o sa fiarba pana cand apa s-a aromatizat,apoi am adaugat boabele de porumb pe care le-am fiert 3-4 minute,apoi le-am scurs si le-am lasat deoparte.
Intr-o alta oala am pus apa cu sare la foc si cand a inceput sa clocoteasca am pus pastele pe care le-am fiert cu 1 minut mai putin decat indicatiile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,2 catei de usturoi tocati marunt,1 lingurita turmenic,1/2 lingurita harissa,apoi am adaugat pastele fierte si la sfarsit smantana,am amestecat bine,am mai lasat 1 minut la fiert,apoi am stins focul,am adaugat boabele de porumb dulce,cateva fire de praz tocate fin si am servit alaturi de pulpele la cuptor.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu porumb dulce si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|