“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

Postat de Mihaela11_jo in Vita
14 Mai 2011 | 6979 vizualizari
“M’nazaleh batatas”- Gulaş  arabesc

“M’nazaleh batatas” este un fel de gulaş arabesc; se serveste in mod specific cu garnitura de orez fiert. O recomand celor care vor sa faca regim! Ha ha ha...

Ingrediente

  • 500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm  
  • 1,5 kg cartofi  
  • 2 pahare orez  
  • 3 cepe de marime medie  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • 2 linguri de boia dulce de ardei  
  • 3-4 foi de dafin  
  • 2 fire de rozmarin verde  
  • frunza de patrunjel  
  • 2 lingurite condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • ulei de masline  
  • ulei de porumb

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.

Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.

Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba  se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline  pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.

Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.

Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline  pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.

In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de vinete (Reteta Video)

Postat de Ina75

Musaca de vinete (Reteta Video)

Curatam vinetele de coaja,apoi le taiem in rondele cu grosimea de 1 deget (chiar si mai subtiri), le presaram cu sare si le lasam minim 30 de minute pentru a iesi apa din ele.Tocam marunt...

Citeste continuarea

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Postat de oanapl

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 14.05.2011, 15:33
Chiar Ha Ha...fiiiix de regim cartofi, orez si carnita lasand gluma la o parte arata splendid
la 14.05.2011, 15:35
la 14.05.2011, 15:46
delicios
la 14.05.2011, 15:57
Multumsc Ruxy,Eduard si Mihaelab
Va vad deseara, acum trebuie sa ma intorc la cabinet
la 14.05.2011, 16:25
ce bine arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking