Ingrediente
- 8 ardei rosii mari (sau 10 mai mici)
- 500 g carne de vita tocata
- 100 g orez
- 20 ml ulei de masline
- 2 cepe
- 2 rosii
- 2 morcovi
- ½ legatura patrunjel
- sare
- piper
- un varf de cimbru
- 2 foi de dafin
- smantana pentru servit
Mod de preparare
Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa tocata marunt, rosia si morcovii, apoi adaugi carnea tocata si orezul spalat. Pui sare, piper si cimbru, dupa gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umpli ardeii cu aceasta compozitie si ii asezi intr-o oala larga.
Mixezi rosia ramasa si o adaugi impreuna cu apa acoperind ¾ din ardei. Pui frunzele de dafin si lasi sa fiarba la foc potrivit aproximativ o ora.
Servesti ardeii calzi, cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|