Ingrediente
- 1/2 pachet paste
- 250-300 gr carne de pui (gatita)
- 1 ceapa mare
- 1/2 ardei gras verde
- o bucatica carnat afumat
- ulei de masline
- 1 cilli
- 1 cutie de ciuperci
- sare, piper
- 1 cutie de smantana de gatit, 1 galbenus de ou
- parmezan ras, patrunjel verde
Mod de preparare
- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri .
- Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el felii subtiri . Punem in tigaie la clait cu ulei de masline, la foc mic, sa se inmoaie ceapa cu ardeiul, fara a se arde sau praji. Apoi, cand s-a mai inmuiat adaugam ciupercile scurse din conserva si aduagam sare, piper macinat. Apoi punem un chilli daca ne place picant. Carnatul s etaie felii sau cubulete si ila duagam in tigaie sa se prajeasca putin. adaugam la final puiul maruntit si acoperim, lasand la foc mic sa se intrepatrunga aromele.
- Intre timp punem pastele la fiert conform insturctiunilor de pe ambalaj.
- Intr-un bol amestecam smantana dulce cu un galbenus de ou si aduagam putina apa fierbinte de la paste. Turnam totul peste carne si amestecam , aduagand si patrunjelul verde tocat fin. Amestecam cu pastele scurse si servim calde cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|