Paste cu sos de leurda

Postat de simona72 in Paste
22 Mai 2013 | 10799 vizualizari
Paste cu sos de leurda

Inspiratia acestor paste se datoreaza bucatarasei Valclaudia care a facut sosul rece de leurda. Cum mai este pt putin timp pe piata leurda si pt ca-mi place si leurda si pastele am avut o pofta nebuna sa le fac. Au iesit o nebunie....pt cei ce iubesc pastele...

Ingrediente

  • 1 punga paste fettuccine (cu spanac si simple)
  • 1 legatura leurda
  • 1 felie generoasa de cascaval
  • 1 mina de nuci
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 mina de busuioc proaspat
  • 1 virf lingurita pasta de ardei iute
  • 1 lingura seminte de dovleac
  • 1 lingura sos cockteil de creveti
  • 3-4 linguri cascaval ras mare

Mod de preparare

Pastele se pun in apa cu sare la fiert si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pt sos: spalam leurda si o taiem in bucati mai mari, se pune in robotul de bucatarie, se adauga uleiul de masline, nucile, cascavalul taiat bucati si se paseaza. Se adauga si restul ingredientelor pt sos, se paseaza bine la robot pina ce devine un sos. Puneti dupa gustul vostru sare piper si pasta de ardei iute.

Pastele fierte le-am strecurat si le-am pus intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Am pus sosul peste paste, adaugati si 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele daca sosul este prea gros, amestecati putin sosul cu pastele si dati vasul la cuptor pt 10 minute. Presarati deasupra cascaval ras si mai lasati 5 minute in cuptorul fierbinte. Din gama simplu si delicios.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...

Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 19:49
delicioase...vreau o portie
la 22.05.2013, 19:52
ce reteta faina,like
la 22.05.2013, 19:55
la 22.05.2013, 19:55
la 22.05.2013, 19:56
Eu zic că trebuie să fie bune, chiar de nu am mâncat niciodată, adică nu această combinaţie.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking