Paste cu sos de rosii la cuptor

Postat de Bucataras in Penne
14 Iun 2016 | 13566 vizualizari

Pentru o cina rapida o alegere buna ar fi o reteta de paste la cuptor.

Ingrediente

  • 200 g de penne
  • 300 g de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline cca 3 linguri
  • 6-7 frunze de busuioc
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 50 ml de vin rosu demisec
  • 150 g de mozzarella
  • 100 g de parmezansare si piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Fierbe pastele in apa cu sare, dar cu un minut mai putin decat scrie pe cutie.
  2. Pune o tigaie la incins pe foc si adauga uleiul de masline. Zdrobeste putin usturoiul si adauga-l inauntru.   Lasa-l acolo cat sa aromatizezi uleiul, iar cand devine usor maroniu, scoate-l.
  3. Adauga rosiile taiate si caleste-le. Stinge cu vinul si lasa-l sa se reduca. Toaca busuiocul si pune-l peste impreuna cu zaharul, sarea si piperul. Pune si-un polonic din apa in care fierb pastele. Odata ce-au fiert rosiile ia tigaia de pe foc si pune sosul peste paste. 
  4. Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/nLy_lWyy7yA
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Postat de rocsi_1612

Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2016, 14:57
yummm
la 14.06.2016, 15:04
hmm,ce bunatate!
la 14.06.2016, 15:33
Eu vreau parmezanul...
la 14.06.2016, 15:36
Chiar imi placccc
la 14.06.2016, 17:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking