Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa

Postat de bucatarasa in Paste
26 Mai 2024 | 698 vizualizari
Paste cu sos de rosii  reteta clasica italiana, simpla si delicioasa

Paste cu sos de rosii  reteta clasica italiana, simpla si delicioasa. Aceasta reteta poate fi ajustata dupa gustul personal, adaugand alte ingrediente precum masline, capere, ardei iute sau chiar bucati de carne (pui, vita, carnati).

Ingrediente

  • Ingrediente Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
  • 400g paste (spaghete, penne, fusilli, etc.)
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 3-4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 800g rosii tocate (proaspete sau din conserva)
  • 1 lingurita de zahar (optional, pentru a reduce aciditatea rosiilor)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat (sau cateva frunze proaspete, tocate)
  • Parmezan ras pentru servire (optional)
  • Frunze proaspete de busuioc pentru garnitura (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Paste cu sos de rosii  reteta clasica italiana, simpla si delicioasa

Fierberea pastelor:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Scurge-le bine cand sunt al dente.
Prepararea sosului:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute.
Adauga usturoiul tocat si gateste-l inca 1 minut, avand grija sa nu se arda.
Adauga rosiile tocate (daca folosesti rosii proaspete, e bine sa le decojesti si sa le toci fin).Condimenteaza cu sare, piper, zahar, oregano si busuioc.
Lasa sosul sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional, timp de 15-20 de minute, pana se ingroasa si se dezvolta aromele.
Amestecarea pastelor cu sosul:
Adauga pastele fierte in tigaia cu sos si amesteca bine pentru a le acoperi uniform.
Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fierberea pastelor pentru a-l subtia.
Servirea:
Serveste pastele cu sos de rosii imediat, presarate cu parmezan ras si decorate cu frunze proaspete de busuioc, daca doresti.

Serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o salata italiana. Recomand si penne bolognese.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cus-cus cu legume la gratar

Postat de rhapsody

Cus-cus cu legume la gratar

1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea  in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute. 2.  Adauga cuscusul in apa si lasa sa...

Citeste continuarea

Paste cu ciuperci si pastrama de vita la cuptor

Postat de camelia75

Paste cu ciuperci si pastrama de vita la cuptor

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi le dati la un jet de apa rece.Lasati-le la scurs. Mod de preparare sos Bechamel: Punem untul intr-o tigaie, iar cand s-a incins...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2024, 13:26
la 29.05.2024, 20:34
Eu ma inscriu la o portie de paste!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking