Ingrediente
- Ingrediente Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
- 400g paste (spaghete, penne, fusilli, etc.)
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata fin
- 3-4 catei de usturoi, tocati marunt
- 800g rosii tocate (proaspete sau din conserva)
- 1 lingurita de zahar (optional, pentru a reduce aciditatea rosiilor)
- Sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1 lingurita de busuioc uscat (sau cateva frunze proaspete, tocate)
- Parmezan ras pentru servire (optional)
- Frunze proaspete de busuioc pentru garnitura (optional)
Mod de preparare
Cum se prepara Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
Fierberea pastelor:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Scurge-le bine cand sunt al dente.
Prepararea sosului:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute.
Adauga usturoiul tocat si gateste-l inca 1 minut, avand grija sa nu se arda.
Adauga rosiile tocate (daca folosesti rosii proaspete, e bine sa le decojesti si sa le toci fin).Condimenteaza cu sare, piper, zahar, oregano si busuioc.
Lasa sosul sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional, timp de 15-20 de minute, pana se ingroasa si se dezvolta aromele.
Amestecarea pastelor cu sosul:
Adauga pastele fierte in tigaia cu sos si amesteca bine pentru a le acoperi uniform.
Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fierberea pastelor pentru a-l subtia.
Servirea:
Serveste pastele cu sos de rosii imediat, presarate cu parmezan ras si decorate cu frunze proaspete de busuioc, daca doresti.
Serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o salata italiana. Recomand si penne bolognese.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|