Ingrediente
- 500 g spatzle cu ou
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 150 g unt
- 100 g parmezan
- 5 linguri cu varf, smantana
- sare
- piper
- cimbru
- 250 g bacon
Mod de preparare
Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat.
Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine.
Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le lasam cam 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate.
Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru, dupa gust, apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.
Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.
Pastele le fierbem conform instructiunilor, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 15 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu unt.
Le servim cu sosul de ciuperci, presarate cu parmezan si optional cu ceva carnita, bacon usor crocant, in cazul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|