Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Postat de merisor67 in Paste
2 Oct 2015 | 3729 vizualizari
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si mi-a facut tare pofta. Eu am modificat pe ici pe colo ingredientele si cantitatile, dar rezultatul final ne-a placut tare mult. Multumesc, Rux drag, pentru inspiratie si pentru ca mi-ai facut pofta cu reteta ta! :-*

Ingrediente

  • 500 g spatzle cu ou
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 g unt
  • 100 g parmezan
  • 5 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g bacon

Mod de preparare

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat.

Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine.

Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le lasam cam 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate.

Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru, dupa gust, apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.

Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.

Pastele le fierbem conform instructiunilor, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 15 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu unt.

Le servim cu sosul de ciuperci, presarate cu parmezan si optional cu ceva carnita, bacon usor crocant, in cazul meu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salată de paste (risone) cu ton

Postat de ela2015

Salată de paste (risone) cu ton

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ton si hribi

Postat de simona72

Tagliatelle cu ton si hribi

Pentru inceput ne pregatim ingredientele, le scoatem din frigider si le punem la indemana. Avem grija sa citim timpul de fierbere de pe ambalajul pastelor. Este important pentru ca vom fierbe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2015, 11:40
bune bune
la 02.10.2015, 11:53
Merisor vin la masa , ce bunatate ai pregatit
la 02.10.2015, 11:54
Si tu mi-ai facut pofta . Deja cautam retete )
la 02.10.2015, 12:10
la 02.10.2015, 12:27
Multumesc, dragilor! Poftiti la masa!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking