Paste cu sos de vanilie si nuca

Postat de rocsi_1612 in Paste
12 Apr 2014 | 6321 vizualizari
Paste cu sos de vanilie si nuca

Astazi va aduc o reteta de desert preparata cu ajutorul pastelor Hutton. Vreau sa va spun ca este un desert pe cat de simplu pe atat de savuros. Sosul de vanilie si nuca s-au combinat perfect cu pastele.

Ingrediente

  • 100-150 gr paste (eu am folosit scoici de la Hutton)
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita unt + pentru uns vasul
  • 1 lingurita cappucino

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute. Cand sunt gata le scurgem bine de apa.

Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte. Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote. Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.

Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata. Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino.

Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita. Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.

Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de vanilie si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tagliatelle cu chiftele

Postat de Meea

Tagliatelle cu chiftele

Incepem cu pregatitul chiftelelor: amestecam bine intr-un bol toate ingredientele. Luam cu o lingurita carne din bol si formam mingiute cu mainile unse cu ulei. In uleiul incins punem...

Citeste continuarea

Paste cu sos Bolognese

Postat de AlexTeacher

Paste cu sos Bolognese

Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos.  Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic.  Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2014, 19:53
cred ca sunt super bune
la 12.04.2014, 19:56
Super!
la 12.04.2014, 19:57
Astea trebuiesc incercate neaparat
la 12.04.2014, 19:59
Excelente!
la 12.04.2014, 20:04
Si mie imi plac!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking