Ingrediente
- Pt pulpele marinate:
- 2 pulpe de pui dezosate (Puiul fermierului)
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei de masline
- Pt sosul pesto:
- 30 g busuioc proaspat
- 1 lingurita sare mare de Himalaya
- 2 catei de usturoi
- 40 g parmezan
- 30 g seminte de pin
- 5 linguri ulei de masline
- 100 g paste Tortiglioni
- un cub de unt
Mod de preparare
Am pregatit puiul cu cateva ore inainte. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in frigider, pana le-a venit vremea sa le pun pe grill.
Le-am crestat si le-am asezat pe grill, pe partea cu pielita. Le-am intors pe ambele parti, avand grija nici sa se rumeneasca prea tare, nici sa ramana nefacute. :)
Am fiert pastele in apa cu un praf de sare, le-am scurs si le-am amestecat cu un cub de unt. Le-am lasat acoperite.
Cat timp pastele au fiert, am pregatit sosul pesto. Pentru acesta am mers pe mana lui Radu Popovici, caruia ii multumesc, sosul e desavarsit. :) http://www.reteteleluiradu.ro/2009/06/03/sos-pesto/
Am pus in mojar busuiocul, sare mare, semintele de pin, usturoiul si am pisat amestecul. Am adaugat si parmezanul, iar la final uleiul de masline, lingura cu lingura, pana am obtinut o crema fina.
Am amestecat pastele cu o lingura zdravana din sosul pesto, iar deasupra am asezat fasii de carne.
Pot sa mai spun doar atat: oh, ce gust divin! Si va poftesc sa incercati si voi sa faceti, nu veti regreta! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos pesto si pui la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|