Paste cu spanac la cuptor

Postat de elucubratiiculinare in Paste
2 Apr 2013 | 10565 vizualizari
Paste cu spanac la cuptor

Ingrediente

  • 500 g paste scurte,
  • 500 g spanac decongelat,
  • 5 căței usturoi,
  • 1 ceapă,
  • 50 g unt,
  • 200 ml smântână,
  • 200 g cașaval,
  • 1 praf nucșoară,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.

Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul. Adăugăm spanacul decongelat - spanacul proaspăt  ar fi și mai gustos și mai sănătos :). Gătim la foc mic pentru max. 5 minute. Condimentăm cu nucșoară, busuioc, sare și piper.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se strecoară și se amestecă cu spanacul. Se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Se toarnă smântâna peste ele, repartizânduse uniform. Presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Spaghetti

Postat de Cocktail_of_Senses

Tort Spaghetti

Sa trecem la treaba! :) Pastele le-am fiert in multa apa cu sare. Atentie, introduceti pastele in apa doar cand aceasta este clocotita si lasati sa fiarba mai putin cu 2 minute decat timpul...

Citeste continuarea

Paste cu spanac, branza si marar la cuptor

Postat de katty

Paste cu spanac, branza si marar la cuptor

Intr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2013, 19:00
mi-ai dat o idee excelenta pentru maine
la 02.04.2013, 19:16
la 02.04.2013, 19:17
place
la 02.04.2013, 19:45
foarte faine
la 02.04.2013, 19:56
arata super bine!1

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking