Ingrediente
- 150 g Penne Rigate (de preferat din grâu dur Barilla)
- 30 g unt
- 5 cm dintr-o rădăcină de praz
- 200 g ciuperci brune
- 2-3 mâini bune de spanac proaspăt
- 300 ml smântână dulce
- sare roz
- parmezan
Mod de preparare
Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă.
Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și le-am tăiat în două-patru. Am acoperit tigaia cu un capac și le-am lăsat să se aburească la foc mediu 3 minute.
Am adăugat sarea și smântâna dulce.
Am acoperit din nou tigaia și am pregătit spanacul. L-am spălat sub jet de apă rece și l-am uscat puțin în centrifuga pentru verdețuri.
Ce frumoasă culoare are! Știți, spanacul îl adaug chiar la final, rupt, pentru a-și păstra toate proprietățile și gustul proaspăt, dulceag.
Am amestecat și am acoperit tigaia. Am lăsat spanacul maxim 30 de secunde să se înnăbușe.
Între timp au fiert și pastele. Le-am așezat în farfurie, iar peste ele am venit cu sosul. Am ras parmezan și le-am servit fierbinți.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
|