Paste cu ton

Postat de caroline in Paste
3 Sep 2015 | 3689 vizualizari
Paste cu ton

Un pranz delicios :)

Ingrediente

  • 400 gr paste
  • 240 gr ton in ulei de masline
  • 100 gr porumb dulce
  • ulei de masline
  • 50 gr masline negre
  • 100 gr rosii tip datterini
  • 2 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • parmezan ( optional )

Mod de preparare

Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa incepe sa fiarba , punem sare si apoi adaugam pastele. Le fierbem 11 minute  sau in functie de tipul de paste folosit, le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand pastele au fiert le scurgem bine de apa . 

Intre timp punem o tigaie la foc potrivit. Punem putin ulei de masline si usturoiul curatat . Lasam cateva minute, cat sa ia uleiul aroma usturoiului dupa care aruncam usturoiul . 

Punem in tigaie tonul maruntit cu o furculita si scurs bine de uleiul din conserva si porumbul dulce , la fel, bine scurs de zeama din conserva . Presaram sare si piper dupa gust si lasam sa se caleasca putin. 

Maslinele, fara samburi, le taiem in doua pe lungime si le adaugam in tigaia cu ton si porumb, amestecand usor .  

Dupa cateva minute ,adaugam si rosiile spalate si taiate in patru . Daca folositi rosii tip cherry este suficient sa le taiati in doua . Amestecam in continuare si lasam 5-10 minute la foc potrivit . 

La final punem busuiocul proaspat spalat si maruntit si gustam de sare . 

Adaugam in tigaie si pastele , amestecam bine si servim. 

Se servesc calde , optional presarate cu parmezan . 

Pofta buna ! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste gratinate cu ton si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Paste gratinate cu ton si mozzarella

Puneti intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand, le fierbeti 8-10 minute. Dupa ce au fiert, le rasturnati intr-o sita. Cat timp...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

Postat de rocsi_1612

Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2015, 18:27
Ahaaam, astea îmi plac, şi uite câtă culoare au, super!
la 03.09.2015, 18:28
delicioase!
la 03.09.2015, 18:29
Ce bine arata !!!Ce culori frumoase
la 03.09.2015, 18:30
Padre
la 03.09.2015, 18:30
Gicuta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking