Ingrediente
- 400 g paste
- 3 catei usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 2 conserve ton
- 1 dovlecel potrivit(cca 300 g)
- 400 g rosii
- sare si piper
- busuioc
- cascaval
Mod de preparare
Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj,
Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat felii subtiri, 1/2 cana apa.
Lasam sa se caleasca pana ce se inmoaie ,dar sa ramana fermi, adaugam tonul, amestecam si lasam 2-3 min, dupa care adaugam rosiile taiate cubulete, busuioc, condimente dupa gust.
Fierbem sosul pana ce devine consistent, adaugam peste pastele scurse de apa si amestecam bine.
Servim cu cascaval ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|