Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)

Postat de retetele_tinei in Spaghete
23 Dec 2015 | 5457 vizualizari
Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)

Aceste aromate, gustoase si rapide paste, le pregatesc cu placere ori de cate ori pot in general pentru pranz, de altfel pentru mine pastele sunt ca si un must have, pentru ca nu se poate fara ele. Daca va plac foarte, foarte pocante, atunci puteti stropii pastele acestea cu ulei de masline picant, ca si cum face sotul meu caruia ii place mancarea sa fie picanta, picanta. :) Foarte picante sau mai putin picante, sper sa le incercati pentru ca merita!

Ingrediente

  • 200g spaghete
  • 2 catei usturoi
  • 2 sau 3 linguri ulei de masline
  • parmezan dupa gust
  • chilli dupa gust
  • sare
  • piper
  • origano
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.

Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda. 

Cand spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se evapora toata apa.

Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghete cu dovlecei

Postat de Irina

Spaghete cu dovlecei

Am pus spaghetele la fiert in apa clocotita. Intre timp am tocat marunt ceapa si usturoiul, iar dovlecelul l-am taiat cubulete. Rosiile le-am taiat in doua si le-am dat prin razatoarea...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Postat de simona72

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, sare si piper dupa gust,oregano, busuioc, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in lapte, scrursa si sfaramata, patrunjel tocat. Se amesteca toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2015, 19:32
ce bine arata
la 05.01.2016, 21:01
Arata delicios!!
la 05.01.2016, 22:34

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking