Ingrediente
- 200g spaghete
- 2 catei usturoi
- 2 sau 3 linguri ulei de masline
- parmezan dupa gust
- chilli dupa gust
- sare
- piper
- origano
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.
Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda.
Cand spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se evapora toata apa.
Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|