Spaghetti Cacio e Pepe

Postat de BakeUpArtist in Spaghete
28 Mar 2017 | 3176 vizualizari
Spaghetti Cacio e Pepe

Ador pastele, gătite în toate felurile și chiar a trecut o perioadă lungă, de când nu am mai gătit și mâncat o porție. Acum am făcut 2 porții mari, chiar. Am ales o rețetă nouă, pe care nu am mai făcut-o niciodată, însă este inspirată din rețeta mea preferată de risotto.  Nu trebuie să ai în casă prea multe, doar paste și parmezan.

Ingrediente

  • 300 g spaghetti
  • 500 g parmezan
  • 1 litru apa
  • 2 cepe tocate marunt
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 30 g unt

Pesto

  • 1 legatura menta proaspata
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 fire busuioc
  • 3 linguri suc de lamaie sau limeta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi se repetă procedura, iar de data aceasta transferăm parmezanul răcit în frigider, peste noapte. Se va decanta în 3 straturi: o cremă grasă deasupra, o supă foarte aromată și un strat solid pe fundul vasului.

 După ce am băgat parmezanul în frigider, m-am apucat de pesto. Am tocat mărunt verdeturile și le-am pus în mojar, peste care am venit cu sucul de limetă, uleiul de măsline, 3 căței de usturoi și am râșnit niște piper și sare. A ieșit aromat și proaspăt.

 Pentru paste, am separat cele 3 straturi de parmezan, ca să mă pot folosi de ele mai simplu. Am înfoliat stratul solid, pentru a-l folosi cu altă ocazie. Este minunat dat pe răzătoare peste diverse preparate.

Am pus pastele la gătit în supa de parmezan, deja dată în fiert la foc mediu, timp în care am început și sosul. Am pus ceapa si usturoiul la călit în unt pentru 3-4 minute, asezonând cu dupa plac. Apoi se transferă pastele din supa în care fierb, în cratița unde facem sosul, împreună cu jumătate de polonic din supă.

Imediat ce scade supa, completăm cu câte jumătate de polonic în repetate rânduri, până ce pastele sunt gătite. Eu aproape am terminat supa din oală.

La sfârșit, când au fiert, vine momentul meu preferat, adăugăm crema de parmezan și amestecăm bine pentru mai puțin de un minut, apoi gata masa.

Evident, asezonăm tot cu parmezan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Cacio e Pepe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghetti alla puttanesca

Postat de caroline

Spaghetti alla puttanesca

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi. Dupa...

Citeste continuarea

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Postat de Ela68

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Spaghete carbonara, reţetă adaptata 1. Baconul taiat felii se pune la rumenit intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Pentru un plus de aroma se adauga doi, trei catei de usturoi. 2....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2017, 20:25
la 28.03.2017, 20:26
Ce-mi placeeee!
la 28.03.2017, 20:56
Bun!
la 28.03.2017, 21:05
la 29.03.2017, 00:53
bun bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking