Spaghetti Cacio e Pepe

Postat de BakeUpArtist in Spaghete
28 Mar 2017 | 3186 vizualizari
Spaghetti Cacio e Pepe

Ador pastele, gătite în toate felurile și chiar a trecut o perioadă lungă, de când nu am mai gătit și mâncat o porție. Acum am făcut 2 porții mari, chiar. Am ales o rețetă nouă, pe care nu am mai făcut-o niciodată, însă este inspirată din rețeta mea preferată de risotto.  Nu trebuie să ai în casă prea multe, doar paste și parmezan.

Ingrediente

  • 300 g spaghetti
  • 500 g parmezan
  • 1 litru apa
  • 2 cepe tocate marunt
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 30 g unt

Pesto

  • 1 legatura menta proaspata
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 fire busuioc
  • 3 linguri suc de lamaie sau limeta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi se repetă procedura, iar de data aceasta transferăm parmezanul răcit în frigider, peste noapte. Se va decanta în 3 straturi: o cremă grasă deasupra, o supă foarte aromată și un strat solid pe fundul vasului.

 După ce am băgat parmezanul în frigider, m-am apucat de pesto. Am tocat mărunt verdeturile și le-am pus în mojar, peste care am venit cu sucul de limetă, uleiul de măsline, 3 căței de usturoi și am râșnit niște piper și sare. A ieșit aromat și proaspăt.

 Pentru paste, am separat cele 3 straturi de parmezan, ca să mă pot folosi de ele mai simplu. Am înfoliat stratul solid, pentru a-l folosi cu altă ocazie. Este minunat dat pe răzătoare peste diverse preparate.

Am pus pastele la gătit în supa de parmezan, deja dată în fiert la foc mediu, timp în care am început și sosul. Am pus ceapa si usturoiul la călit în unt pentru 3-4 minute, asezonând cu dupa plac. Apoi se transferă pastele din supa în care fierb, în cratița unde facem sosul, împreună cu jumătate de polonic din supă.

Imediat ce scade supa, completăm cu câte jumătate de polonic în repetate rânduri, până ce pastele sunt gătite. Eu aproape am terminat supa din oală.

La sfârșit, când au fiert, vine momentul meu preferat, adăugăm crema de parmezan și amestecăm bine pentru mai puțin de un minut, apoi gata masa.

Evident, asezonăm tot cu parmezan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Cacio e Pepe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca dulce de branza cu spaghete

Postat de simona72

Budinca dulce de branza cu spaghete

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se pregateste umplutura si o tava tremorezistenta unsa cu 1 lingura unt. Se amesteca ouale cu zaharul, iaurtul, branza,...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

Postat de Corina33

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

Se pun la fiert spaghetele in 5 litri de apa cu sare. Intre timp curatam si tocam usturoiul si il calim putin in uleiul incins, nu-l lasati mult ca devine amar. Adaugam pasata de rosii sau rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2017, 20:25
la 28.03.2017, 20:26
Ce-mi placeeee!
la 28.03.2017, 20:56
Bun!
la 28.03.2017, 21:05
la 29.03.2017, 00:53
bun bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking